23 вересня 2016 р.




Родом з Херсона

      Як треба жити, як поводить себе в скрутну хвилину, як у найтяжчих умовах залишатися вірним громадському обов’язку, - якщо  цьому письменник може нас навчити, то він видатний.
Ось таким був Борис Лавреньов, письменник і драматург, ім’я якого знайоме мільйонам читачів,  125-річний ювілей якого ми відзначили в липні цього року.
Борис Андрійович Лавреньов – один із найталановитіших письменників, наш земляк, який народився 17 липня 1891 року в учительській сім’ї Андрія Сергєєва. Лавреньов – псевдонім цієї творчої особистості.
Тут, у Херсоні, народився письменник, тут, у стінах нашої гімназії, пройшли його юнацькі роки, звідси він почав шлях у велику літературу.
Херсонці пишаються своїм видатним земляком, дбайливо зберігають пам'ять про нього.
Його іменем названа одна з вулиць Херсона, його ім’я носить наша гімназія та Херсонська обласна бібліотека для юнацтва. На стіні старовинного будинку № 1 по вулиці Театральній, у якому провів дитячі роки Борис Сергєєв, встановлено меморіальну дошку. Зараз це музей-квартира видатного письменника. Учні гімназії неодноразово у своїх творчих роботах звертаються до літературної спадщини митця.
20 вересня 2016 року в гімназійній бібліотеці відбулася зустріч із ведучим  бібліотекарем ЮОБ Михайловою Аліною В’ячеславівною та  старшим науковим  співробітником музея-квартири Б.Лавреньова МусІйко Вікторією Вікторівною з учнями 10-А класу. У ході бесіди з гостями гімназисти відкрили для себе невідомі сторінки життя та творчості нашого видатного випускника Бориса Сергійовича Лавреньова.  
Під час зустрічі свою роботу «Борис Лавреньов. Херсонський період»  презентувала учениця 10-В класу Луковська Юлія.





Немає коментарів:

Дописати коментар